Филтриране по

Цена

118 лв. 139 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

Активна гимнастика

Показани са 1-3 от общо 3 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Продуктите за активна гимнастика представляват меки подложки- активни килимчета, тепих за игра, постелки и други, върху които са монтирани една или две арки, от които висят различни

Дали ще се спрете на универсален, опростен модел за активна гимнастика, или ще изберете вариант с допълнителни екстри, е въпрос на личен избор. При всички случаи обаче не пропускайте да обърнете внимание на следното: Колко е мека постелката или килимчето и дали има допълнителна подложка от долната страна – така ще бъдете спокойни, че ако оставите бебето да си играе на земята по-продължително време, ще се чувства удобно и няма да му стане студено  Каква е материята на килимчето или постелката – по възможност изберете продукт за активна гимнастика, който е изработен от висококачествени екологични материали Има ли възможност за сваляне на арките – Това ще ви даде възможност не само да местите арките и да ги поставяте на други места в стаята или в кошарата, но и да добавяте нови играчки или да подменяте старите, които вече не представляват интерес за бебето. Когато то поотрасне, можете да махнете изцяло арките и гимнастиката да се превърне в удобно килимче за игра. Избирайте продукт за гимнастика, който е в ярки, контрастни цветове или добавете такива играчки върху арките. Проверете дали постелката или килимчето за игра могат да се перат – това е много важно, тъй като обикновено стоят на земята и е добре да се почистват лесно Размер на продукта – ако често пътувате, изберете по-компактен модел, който можете лесно да сгънете и да приберете в куфара си

Всички продукти за гимнастика, независимо дали става дума за активно килимче, тепих или постелка, се предлагат в различни форми и цветове, а играчките са в контрастни и ярки цветове. Играейки си на постелката, интересът на детето към играчките се засилва и то започва да разпознава и да възприема цветовете, като ги свързва с определени животни, растения и други обекти от заобикалящия го свят. Голяма част от продуктите за активна гимнастика са снабдени с нечупливо огледало, в което бебетата обичат да се заглеждат. Между 3 и 5 месеца те започват да забелязват отражението си, като първоначално само се взират, после започват да се усмихват, а след това правят различни смешни физиономии и се забавляват. Между 6 и 9 месеца бебетата вече достигат без проблем огледалото и с часове се изследват и опознават, а това заедно с развитието на когнитивните и визуалните им умения развива себеопознаването и логическата мисъл. Още с раждането си децата имат изграден рефлекс за хващане на различни предмети – правят го инстинктивно, стискайки играчка, дрънкалка, а често и пръста, косата или бижуто на мама. Играейки си в приспособлението за активна гимнастика, бебетата се научават, че когато се протегнат, могат да достигнат и хванат играчката, която искат. Така от извършените чисто рефлекторни действия те започват да координират движенията на ръцете си и да преминават към съзнателно хващане на определен вид играчка, с която в този момент им се играе или която им е интересна заради своя цвят или звука, който издава. Най-голямата полза от активната гимнастика е свързана с това, че подпомага сензорните възприятия. Поставени върху активното килимче или постелка, бебетата са заобиколени от играчки, цветове и звуци, които стимулират сетивата им. Те се научават напълно самостоятелно да дърпат играчката, която им допада като форма или е привлякла интереса им чрез своя ярък цвят.  Веднъж достигнали я, те я изследват, включвайки всичките си сетива: оглеждат я внимателно поставят я в устата си  стискат я с ръце  ритат с крачетата

Немирните движения на вашето бебе могат да се насочат в конкретни мотивиращи развитието движения. Под формата на активна гимнастика, ние ви предлагаме дълги часове на игра от страна на вашето бебе. Този артикул е подходящ още от самото раждане, защото е проектиран така, че бебето може да лежи в неговата обичайна поза, а над него ще се разкрият куп прекрасни играчки за забавление.

Килимчето на активната гимнастика е подплатено и осигурява комфортна мекота на бебешкото гръбче. Над него има приспособени арки, които са окичени с интересни и много атрактивни животни. Като допълнение към тях може да разгледате предложенията с активен панел, работещ на батерии. Той съчетава различни музикални мелодии с ефектно светлинно шоу, като стимулира развитието на зрението и слуха на малкото бебе.

Двигателните координации и моториката на вашето дете също ще бъдат под постоянно стимулиране чрез веселите играчки, които то ще иска да достигне и задоволи любопитството си.

Някои модели са снабдени с няколко позиции за игра, следващи растежа на бебето в удобна легнала, но и в седнала и изправена позиция. Тези уреди са мултифункционални и се превръщат в устойчив и дълготраен за употреба предмет от всяко бебе.

Играчките са снабдени с велкро лепенка и могат да бъдат сваляни, за да може бебето да играе самостоятелно с тях. А дизайнът е изключително забавен със своите деликатни извивки, пъстри съчетания от цветове с интересни мотиви и детайли.

Моделите са изработени от внимателно подбрани материали, безвредни за бебето и неговата среда, затова играчките са снабдени с пластмасови и  гумирани части, които няма да наранят детето, а ще служат като чесалка за новите зъбки.

Артикулите следват стандартите, установени от европейския съюз като са предоставени от създателите на веселия бебешки свят Fisher Price, Chicos, Canpol и други марки, работещи със  съвременни принципи за развитието на малките деца.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими