Филтриране по

Цена

1 лв. 129 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Игри за рисуване и оцветяване

Показани са 1-20 от общо 68 артикул(а)

Свързани блог публикации

Децата започват да рисуват още преди да се научат да четат или пишат. Според психолози, детската рисунка „говори“ много. Изразяването чрез изкуство естествено предразполага мъниците и е в основата на хармоничното и здравословно развитие на крехката детска психика. Рисуването успокоява, откъсва от лошото настроение и натрупан стрес.

Рисунките могат да „разкажат „много за емоционалното състояние на детето, за което думите не стигат. Чрез формите, експресията и комбинацията от цветове, децата „изваждат“ на показ своите чувства, надежди и стремежи . Стават по-сръчни, възприемат цветовете по-реално и практично.
Като направи или оцвети красива рисунка, малкият творец се радва  и гордее, получава заслужени похвали, вярва в себе си и своята уникалност. Подкрепеното дете днес, израства като самоуверена и креативна личност утре, готова да решава проблеми и открива нови пътища.

Рисуването стимулира нестандартното мислене и дава възможност детето да покаже фантазията си на листа или дъската.
Оцветяването с боички е универсален език, който децата владеят спонтанно и с удоволствие. Очите на малкия художник виждат света по различен от възрастните начин, детето се учи да оценява и анализира работата си.
Като творчески акт, рисуването/оцветяването на картина несъзнателно стимулира умственото развитие, подкрепя връзките между двете полукълба, детето разгръща пълния си потенциал.

Децата, които създават нещо, свикват да са по-наблюдателни и впечатлителни. Колкото повече време детето отделя в творчески занимания, толкова по-целеустремено става. Мъникът свиква, че за да постигне резултати, трябва да вложи усилия и време.
Рисуването подобрява координираните движения от ранна възраст. Децата стават по-прецизни в изпълнението на фини действия  с пръстите / фина моторика/. Това ще улесни писането в по-късен етап от развитието .
Мили деца, рисувайте, за да сте щастливи и спокойни, а Вашите родители и учители да „разчитат“ какво се случва с вас.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими