Филтриране по

Цена

0 лв. 129 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Игри за рисуване и оцветяване

Показани са 1-20 от общо 55 артикул(а)

Децата започват да рисуват още преди да се научат да четат или пишат. Според психолози, детската рисунка „говори“ много. Изразяването чрез изкуство естествено предразполага мъниците и е в основата на хармоничното и здравословно развитие на крехката детска психика. Рисуването успокоява, откъсва от лошото настроение и натрупан стрес.

Рисунките могат да „разкажат „много за емоционалното състояние на детето, за което думите не стигат. Чрез формите, експресията и комбинацията от цветове, децата „изваждат“ на показ своите чувства, надежди и стремежи . Стават по-сръчни, възприемат цветовете по-реално и практично.
Като направи или оцвети красива рисунка, малкият творец се радва  и гордее, получава заслужени похвали, вярва в себе си и своята уникалност. Подкрепеното дете днес, израства като самоуверена и креативна личност утре, готова да решава проблеми и открива нови пътища.

Рисуването стимулира нестандартното мислене и дава възможност детето да покаже фантазията си на листа или дъската.
Оцветяването с боички е универсален език, който децата владеят спонтанно и с удоволствие. Очите на малкия художник виждат света по различен от възрастните начин, детето се учи да оценява и анализира работата си.
Като творчески акт, рисуването/оцветяването на картина несъзнателно стимулира умственото развитие, подкрепя връзките между двете полукълба, детето разгръща пълния си потенциал.

Децата, които създават нещо, свикват да са по-наблюдателни и впечатлителни. Колкото повече време детето отделя в творчески занимания, толкова по-целеустремено става. Мъникът свиква, че за да постигне резултати, трябва да вложи усилия и време.
Рисуването подобрява координираните движения от ранна възраст. Децата стават по-прецизни в изпълнението на фини действия  с пръстите / фина моторика/. Това ще улесни писането в по-късен етап от развитието .
Мили деца, рисувайте, за да сте щастливи и спокойни, а Вашите родители и учители да „разчитат“ какво се случва с вас.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими