Филтриране по

Цена

7 лв. 351 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

Пъзели и мозайки

Показани са 1-20 от общо 91 артикул(а)

Свързани блог публикации

ПОЛЗИ:
Всяка мозайка или пъзел са истинско предизвикателство за растящото мъниче . Истинско забавление е да реди различни цветни фигурки /животни, предмети, приказни герои и др/, да създава свои форми и картини. Само изберете най-удачния пъзел – според възрастта на детето, броя части, плоски или триизмерни.

Започнете с по-лесни пъзели / мозайка, като им показвате как се реди. Споделеното в игри време е безценно.
Пъзелите провокират изобретателността и мотивират децата  активно да се включват в ролеви игри, които самите те измислят.
В дадена възраст малчуганите имитират навиците и поведението на възрастните. Конструирайки, детето изразява своя творчески потенциал и пресъздава модели от ежедневието. Мозайките за по-малки са адаптирани  към нуждите им – да усъвършенстват  умствените способности и фина моторика. За да нареди картинката, детето трябва да разпознае, намери и приложи на дъската съответното късче/формичка. Последователността от действия провокира зрителните сетива и взаимовръзката ухо-око-ръка, обогатява речника си с наименования като ниско-високо, широк-тесен, голям-малък .
Когато става дума за пъзели е доказано, че те подпомагат конструктивно-пространствените функции на детския мозък. За да го нареди успешно, малчуганът запомня цялостната визия и намира точното място на всеки фрагмент. Този вид игра усъвършенства ориентацията  и учи на „горе-долу“, „ляво-дясно“.

Пъзелите за деца в предучилищна възраст интензивно ги подготвят за усвояване на нови знания и привикване с бъдещите отговорности. Дават възможност за развитие на артистичните нагласи, като същевременно забавляват.
Реденето на мозайки/пъзели тренира паметта, логиката и концентрацията.
Подреждайки различни конструкции, децата удовлетворяват растящата нужда от нови и полезни движения, подобряват аналитичните си способности, обогатяват речта и представите. Изискването да се напаснат отделните елементи и техните форми провокира към съсредоточаване и съобразителност. Поетапното създаване на завършено изображение от разбърканите части кара детето да се чувства удовлетворено и щастливо от положените усилия.
Забавлението чрез пъзели и мозайки стимулират децата да планират своите следващи ходове, учат и на сътрудничество, анализиране, вземане на решение.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими