Филтриране по

Години

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Марки

Виж още Виж по-малко

Цена

0 лв. 9 лв.

Вид

Виж още Виж по-малко

Маски и гел

Показани са 1-13 от общо 13 артикул(а)

Свързани блог публикации

Имаше времена, когато маските бяха използвани само в болничните операционни. Когато гледахме жителите на азиатския континент ние смятахме, че това е странност, културно различие и че те се предпазват от поглъщането на малки частички замърсявания от въздуха, който дишат.

За съжаление действителността се промени и маските понякога са ни наложени и като задължителни. Със сигурност те имат роля в ограничаване разпространението на вируси, но в никакъв случай не са и гаранция за превенция.

Световната Здравна Организация е дала и свои предписания, които в частта си за детските маски са доста по-либерални. Те препоръчват децата под 5 години да не носят маски.  Децата между 6 и 11 години да носят маски, когато пандемията се разпространява агресивно и не е възможно да се спазва дистанция от един метър. При децата от 12 години и нагоре изискванията за носене на маска трябва да са същите както и при възрастните. Основният аргумент за носенето на маски от деца е те да не разпространяват вируси, тъй като много често те са приносители без да знаят за това.

Използването на дезинфекциращи гелове за ръце е известен начин за поддържане на хигиена много преди разпространението на коронавируса. Идеята им винаги е била това да е решение за добра хигиена на ръцете в скучаите, когато няма налична течаща вода и сапун – в парка, по време на игри или при пътуване.

Иначе многократно е казвано, че измиването на ръцете с вода и сапун за 20 секунди е много по-ефективно отколкото използването на дезинфектант. Ефективно действие имат дезинфектантите, които съдържат поне 60% алкохол и се търкат по цялата повърхност на дланите в продължение на 20 до 30 секунди.

За съжаление по-агресивното съдържание на алкохол оказва негативно влияние върху кожата на детските ръце.  По тази причина децата следва да използват такива препарати само в краен случай. Докато ръцете са все още мокри с гела не бива да се докосват очите, тъй като това може да доведе до раздразнения.

В Кидсо за Ваше удобство ще намерите разнообразие от маски и дезинфектанти. Така вярваме, че ще Ви улесним. Бъдете здрави!

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими