Детска стая

Показани са 1-20 от общо 497 артикул(а)

Свързани блог публикации

Когато детето расте, естествено се променят и неговите нужди и интереси.  Заедно с това се променят и изискванията към стаята на детето – тя трябва да се трансформира от бебешка стя в детска стая.

Правилния момент да започване на тази промяна е, когато детето има нужда от по-голямо легло и то вече става и ляга в леглото си напълно самостоятелно.

Тази промяна е най-добре да се случи постепенно – не подменяйте стаята изведнъж, защото това може да е стрес за детето.  По-удачния вариант е смяна стъпка по стъпка.

Освен, че леглото е първа стъпка в промяната, то води след себе си други промени.  Вече не се нуждаете от шкаф за повиване – дори и все още да не сте се разделили с пелените напълно, смяната не е толкова честа и тя може да се извършва и на леглото.  На мястото на тази мебел, нормално е да помислите за нова по-практична – гардероб или скрин.

Детето Ви вече е голям човек – то има свои интереси, любими играчки и предпочитани занимания.  По тази причина трябва да отделите и негово лично пространство – място, където да подрежда любимите си играчки.  Малки маса и стол съобразени с по-ниския ръст на детето също са препоръчителни.  На тях детето рисува, занимава се и най-важното – създава си навици, че заниманията сврзани с придобиването на нови умения (учене) се правят на определено място и изискват съсредоточаване и внимание.

Обърнете и внимание и отделете място за библиотека.  Децата обичат да слушат приказки и техните любими книжки трябва да са подредени там.  Библиотеката разделете на две части – ниска и висока.  На високата и недостъпна за детето част сложете книги, които не желаете детето да повреди.  В по-ниската част сложете любими книжки с илюстрации, които детето може да разглежда по всяко време.  Така децата свикват с книгите, заобичват ги и те ставят част от ежедневието им завинаги.

Всички други елементи от детската стая можете да разгледате в категория „Детска стая“.  Там ще откриете и полезни съвети, свързани с избора на мебели, аксесоари и оборудване.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими